EFIKASNO TOPE MASNE NASLAGE: Koje kombinacije namirnica pomažu kod gubljenja kilograma?

Ako želite da izgubite suvišne kilograme, osim vežbanja, važna je i ishrana, a kombinacija zdravih namirnica pomaže u tome.

Pročitajte neke od kombinacija namirnica koje zajedno poboljšavaju zdravlje i omogućavaju lakši gubitak kilograma, piše "Eatthis".

Banane i puter od kikirikija

Ovo je odlična kombinacija da duže ostanete siti. Takođe, zdrave belančevine i ugljeni hidrati poboljšavaju probavu.

Paprike i jaja

Paprike su dobar izvor vitamina C koji pomaže u borbi sa kortizolom i tako se sprečava povećanje telesne težine. Dok su jaja odlična za metabolizam jer sadrže nutrijent kolin koji smanjuje holesterol i štiti jetru.

Ovsena kaša i bobičasto voće

Dan je najbolje započeti zdravim obrokom, a jedan takav su ovsena kaša sa bobičastim voćem. Osim vlakana u ovim namirnicama, bobičasto voće sadrži nutrijente koji mogu da spreče stvaranje masnih naslaga.

Voda i citrusi

Voda sa limunom, pomorandžom ili grejpom odlična je zamena za slatka pića. Citrusi su bogati nutrijentima koji čiste organizam od toksina i masnoća, ali i podstiču rad enzima jetre.

Riba i beli luk

Kao bogat izvor omega-3 masnih kiselina i proteina, riba je izvrsna zdrava namirnica koja je u kombinaciji sa belim lukom oružje za borbu protiv masnoća na stomaku.

Izvor: N1
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još