Na festivalu EXIT 600 izvođača na 20 bina

Na Glavnoj bini (Main Stage) u Petrovaradinskoj tvrđavi publika će moći da čuje i "Bed rilidžn" (Bad Religion), "Arkejd fajr" (Arcade Fire), "Editors" i "Santigold", kao i "Magnetik men" (Magnetic Man) i
"Big audio dajnamajt" (Dynamite) iz Velike Britanije.

Tokom četiri dana festivala, do 10. jula, nastupiće i mnogobrojna imena iz Srbije i iz regiona, i to "Darkvud dab" (Darkwood Dub), "Disciplina kičme" i "Petrol" iz Beograda, novosađani "Ateist rep" (Ahteist Rap) i "DŽinks" (Jinx) iz Hvatske.

"Fjužn" (Fusion stage) bina ove godine, između ostalih, ugostiće i bend "Haus of pejn" (House of Pain), amerčki "Beirut" i Femija Kutija u pratnji benda "Pozitiv fors" (Positive Force), a pored njih nastupiće i "Lajbah" (Laibach), "Partibrejkers" i Damir Urban iz Hrvatske.

Za ljubitelje elektronskog zvuka namenjen je program "Dens" arene (Dance arena), na kojoj nastupaju između ostalih britanski didžej dvojac "Andervorld" (Underworld), Dedmaus (Deadmau5), Džejms Zabiela (James Zabiela), Karl Krejg (Carl Craig), Tiga i "Didžitalizm" (Digitalism).

U okviru "Egzita" drugi put biće održana "Tuborg muzička konferencija", na kojoj će se se mladi didžejevi i producenti iz regiona susresti sa zvezdama ovogodišnjeg festivala i sa njima razmeniti iskustva i znanja o elektronskoj muzici.

Na "Egzitu" će se i ove godine predstaviti i oko 50 udruženja građana iz celog regiona u okviru "Sajma aktivizma", a tokom festivala na bini "Agora" biće održavane tribine i debate.

Posetioci festivala i ove godine moći će smeštaj da potraže u "Egzitovom" kampu nazvanom "Egzit vilidž" (EXIT Village) koji je smešten na lokaciji Oficirske plaže na Dunavu u neposrednoj blizini Petrovaradinske tvrđave.

U kampu će biti organizovani koncerti i žurke, kao i radionice i edukacije iz različitih društvenih oblasti, a kamp je za posetioce otvoren od 5. do 13. jula.

I ove godine na festivalu će za kupovinu osveženja i pića u upotrebi biti prepoznatljiva "Egzit" valuta "token", a na Petrovaradinskoj tvrđavi će raditi više od 40 šaltera za prodaju tokena.

Na "Egzitu" će raditi 1.250 volontera iz celog sveta koji će dobiti priliku da rade u sektorima marketinga, protokola, u pres centru, programskoj produkciji, u kampu i drugim segmentima festivala.

Novi Sad će tokom Egzita biti stalnom i direktnom autobuskom linijom povezan sa beogradskim aerodromom "Nikola Tesla", a klimatizovani autobusi Gradskog saobraćajnog preduzeća saobraćaće osam puta dnevno u oba pravca. Cena karte u jednom pravcu je 1.000 dinara sa mogućnošću besplatnog prenošenja prtljaga.

Pogledajte još