Potopljene Batajnica i Grocka: Građani zvali policiju u pomoć

Usled obilne kiše došlo je do izlivanja kanala i za nekoliko minuta u Iriškoj i okolnim ulicama došlo je do pravog potopa.

Kako su za Blic ispričali stanovnici, prvo su pozvali ekipe "Vodovoda i kanalizacije", ali kako nikoga nisu uspeli da dobiju, obratili su se policiji.

"U policiju su nam rekli da će oni pozvati "Vodovod" i nadamo se da će neko uskoro doći jer ne možemo ni u kuću ni iz nje" - rekla je sagovornica iz Batajnice.

U Grockoj poplavljeno 20 kuća, evakuisane tri porodice

Zbog izlivanja Begaljičkog potoka u Grockoj je oko dvadeset kuća poplavljeno, tri porodice su evakuisane, a situacija je trenutno stabilna, saopštila je večeras ta opština.

Porodicama sa devetoro dece, među kojima je i jednomesečna beba, pružen je adekvatan smeštaj, navodi se u saopštenju posle sednice Štaba za vanredne situacije pri opštini Grocka.

Do izlivanja Begaljičkog potoka došlo je usled začepljenja u ulici Vučka Milićevića u Begaljici, a kasnije su nastali problemi na više mesta, usled nagomilavanja granja i smeća iz kanala.

Na sednici je potvrđeno da je situacija trenutno stabilna, da su sve ekipe u pripravnosti i da obilaze stanovništvo koje je ugroženo poplavama.

Komisija za elementarne nepogode sutra će izaći na teren i utvrditi štetu.

U današnjoj akciji sprečavanja daljeg izlivanja potoka učestvovale su službe policije, vatrogasaca, javnih preduzeća JP "Gročanski komunalac" i JP "Vodovod i kanalizacija Grocka".

Svi građani koji su ugroženi poplavom, mogu se javiti policijskoj stanici Grocka na telefon 011/8501-401 ili na telefon opštine Grocka 011/8501-312.

Izvor: Blic

Pogledajte još