HEROJ: Čovek koji je sam počeo da sanira put za Krupanj

Privatni građevinski preduzetnik Milan Đukanović samoinicijativno je započeo da radi sanaciju dela puta od Loznice prema Krupnju, kod sela Lipovača, koji je najviše stradao u vodenoj stihiji proteklih dana.

Đukanović nije uspeo da stupi u kontakt ni sa kim iz Gradskog štaba za vanredne situacije u opštini Krupanj i stoga je odlučio da samostalno angažuje privatnu firmu “Sobeks”, koja mu je svojom mehanizacijom omogućila da raščisti najproblamatičnije delove na saobraćajnici.

- Moje selo Kostajnik i Rađevina su već četiri dana bez struje i vode i tek sporadično smo uspevali da uspostavimo komunikaciju sa ljudima. Krenuli smo iz pravca Loznice i uz pomoć “Sobeksovog” bagera, dva kamiona i jednog skipera uspeli smo da saniramo jednu deonicu puta do Avramović mosta, na lipovači gde je voda odnela asfaltni deo puta koji sada nasipamo – rekao je Đukanović.

On i ostali sada idu prema Rađevini gde se odronilo više od 300 kubika zemljišta, a on je iskoristio priliku da apeluje na ljude iz tog mesta da pomognu na bilo koji način i poručio da ljudi iz opštine u koliko budu imali sluha platiće, u suprotnom on i ostali će se organizovati i sami platiti angažovanim ljudima.

telegraf

Pogledajte još