FASHION TERMINATORKA: Politički nekorektno – Kako su Jovana i Željko šokirali modnom kombinacijom

0

Kao što je i za očekivati kada je jun mesec u pitanju, sezona svadbi i venčanje je u punom jeku.

Vatrometi, venčanice, svečane toalete i zaklinjanje na večnu ljubav tema su svih tema, magazina i tabloida, a među „odabranima“, gle čuda, i dalje prednjače sportisti u kombinaciji sa manekenkama wannabe kreatorkama & novinarkama wannabe spisateljicama. Mahom su u pitanju fudbaleri (poželjno na privremenom radu u inostranstvu), ali zaluta i poneki košarkaš, pod uslovom da ima NBA staža. U tom (novinarka Marija Kilibarda) slučaju, prihvatljiv je i penzionisani model – Vladimir Radmanović. Posebno ako se golupčićima iz penzionog fonda smeši preko 40 miliona doloresa.


Što se venčanica tiče, sve su (priznajem da to nikad nisam uspela ni da razumem, a ni da shvatim) onako pufnasto romantične i bez ukusa, boje i mirisa DOSADNJIKAVE. Svi tri mlade (pored Kilibarde, tu su još i manekenka „burne prošlosti“ Jovana ex Švonja Đorđević i Nina „iz patrijarhalne porodice“ Škuletić) nisu štedele na materijalu; tila i čipke bilo je koliko prosečan čovek može samo da zamisli, a „preteklo“ je više nego dovoljno i za ostatak mladinog outfita.

Kada je o stajlingu mladoženja reč, mogu samo da kažem da su sva trojica đuvegija bila obučena u potpunosti u skladu sa očekivanjima – svečano odelo, dobra cipela, leptir mašna… Jedino što mi je (osim neinventivnost, naravno) zasmetalo jeste da, ako sam dobro videla, nijedan od njih nije ispod bele, poluprovidne košulje imao potkošulju ili najicu kratkih rukava. Dragi moji, ne izgleda nimalo lepo, a ni poželjno kada vam se kroz košulju ocrtava „LJUBAVNI TEPIH“ ili se ista u žaru veselja fino natopi znojem… To je već next level užasa.


Nakon tih pomalo dosadnjikavih albuma, iz mrtvih me je vratila najava uvek besprekorno „MaxMara&Escada“ skockane urednice Zabavnog programa RTS-a Olivere Kovačević da je u godini proslave lične 50. godišnjice „na korak od braka“. E, to bi venčanje već moglo da bude zanimljivo. Za razliku od svog mlađeg, a iskusnijeg partnera (koji već ima jedan brak iza sebe), Kovačevićka bi bliske susrete sa matičarem imala premijerno i baš me zanima kako bi se snašla u situaciji kada ona nije osoba koja postavlja nezgodna pitanja, već bi na njih trebalo da odgovori. Malo me zbunjuje (ali, ruku na srce, i raduje) izbor reči naše „da, možda, ne“ snajke – Olivera nije na korak DO, već OD udaje… Mislim da bi se tu još svašta nešto moglo dešavati i toplo preporučujem pomno praćenje razvoja događaja.

A gde su mladenci, tu je i roditeljstvo. Doduše i u idealnim uslovima bar devet meseci nakon izgovorenog sudbonosnog da. Tako sam ove nedelje u magazinu „Hello“ od Ivane Baltić mogla da saznam puno o izazovima majčinstva. Kako kaže, u životu i modi joj se puno toga promenilo rođenjem ćerkice, no to se na pomenutim fotkama ne da ni naslutiti. Ok, u pitanju je editorijal, ali Ivana… Prosečnom čitaocu (dakle meni) deluje kao da je naša mlada mama baš jako želela da nam pokaže i dokaže kako i dalje sve u vezi sa svojim izgledom drži pod kontrolom. Da, lepa si i zgodna, ali učini nama prosečnima PLEZIR i ne bilo ti teško sledeći put se potrudi da tekst bar donekle korespondira sa slikom. Šta fali i da se slikaš sa ne baš savršenom frizurom i u trenerici i patikama? Ako si i u takvom izdanju, kako tvrdiš, lepa svom supugu – bićeš lepa i nama. Plus, malo ćemo se bolje osećati kada vidimo da i oni poznatiji i uspešniji od nas ne mogu apsolutno sve da drže pod kontrolom.


S tim u vezi, odahnula sam sa olakšanjem kada sam videla fotografije roditelja/ ne supružnika, glumice Jovane Balašević i pokrajinskog političara Aleksandra Jovanovića. Naša celebrity mama na slikama izgleda taman kako bi majka dvoje sitne dece i trebalo da izgleda – ništa frizura, samo kosa skupljena u praktični konjski rep, najobičnija majica i pantalone… Lepo kaže žena da kod majčinstva nije sve med i mleko i ja joj, gledajući je na fotkama tako pomalo izmučenu i zapuštenu, iskreno verujem. Još dodaje da nema te sile koja će je nagovoriti da se i po treći put oproba u ulozi majke. Tako je Jovana, mora i mama malo da uživa u životu.

Evo, na primer, ne sumnjam da bi se Jovana sjajno provela na proslavi rođendana Kraljice Elizabete II, upriličenoj u rezidenciji britanskog ambasadora Denisa Klifa, koji je sa suprugom Kejt, nedavno ugostio brojne političare, glumce, novinare i ostale istaknute ličnosti iz javnog života.

S obzirom da je tema bila Šekspirova književnost, jasno mi je zašto je novinarka Maja Nikolić na parti došla sa XL tašnom – žena je, verovatno, ponela, nekoliko romana da joj se nađu, ako (daleko bilo) bude potrebno da citira nešto iz Kralja Lira ili Hamleta. Osim tašne, nisu mi baš nešto simpatične ni te njene sandale. Ne sumnjam da su udobne i sve to, ali model je (ako mene pitate) ipak primereniji za odlazak u šoping ili na kaficu sa prijateljicama.


Predsednica Skupštine Maja Gojković je, ako je suditi po izboru garderobe, u plus fazi. Gledajući je u toj razdraganoj i lepršavoj cvetnoj haljinici, kombinovanoj sa Ameli Pulen šiškicama i baletankama, na trenutak sam čak pomislila da nam se „naša Maja“ možda malo i zaljubila. A možda joj samo prija povratak leta. U svakom slučaju, Maja je, baš kao i od glave do pete skockani glumac Gordan Kičić, u plusu…


Ipak, zvezda partija je, ako mene pitate, bez konkurencije bila DOMAĆICA. Od prilično jednostavne haljine bez rukava, preko cvetića u kosi, pa do tufnasatih rukavica… Apsolutno sve na njoj je za nezaborav i dugo sećanje. Još ako se tome doda solidno modno usklađen suprug, sve sa panama šeširićem i ordenom oko vrata… Šta da kažem, oka sa njih nisam mogla da sklonim…

A kad smo već kod modno usklađenih parova, moram da priznam da mi baš nije najjasnije u čemu je tu fora. Pogotovo ako se ima u vidu da je većina tih pokušaja (osim ako iza čitave priče ne stoji stručno lice, odnosno, stilista) redovno prilično traljavo ispadala, a jedan od svežijih primera koji dodatno opravdava moje sumnje u ovakav poduhvat su i Joksimovići. Jovana i Željko su se nedavno pojavili kako modno, tako i temperaturno (ona u kožnoj jaknici, on u prslučiću) usklađeni i sve je onako baš NA ŠTRAFTU, a opet sve je pogrešno. Deluju dosadno i nekako plastično i sva je sreća što su makar u izboru pudera sebi ostavili malo slobode, te su nam podarili radost bar te vrste tonske neujednačenosti.


Ne znam šta da kažem, kada su njih dvoje u pitanju, moja je prva asocijacija da troše mnogo na garderobu, pakovanje i „servisiranje“, ali da je u konačnici rezultat uvek nekako predvidljivo dosadan. Da ne kažem kako mi oboje na fotografijama vazda mirišu na lak za kosu, kao da su „cementirali“ ne samo frizuru, već i sve što stave na sebe. Nekako su retro, ali ne na dobar način… Više u smislu da su duboko zaglibili i da je pred njima puno posla ako žele da izgledaju usklađeno sa onim koliko para troše na cipelice, bluzice, kompletiće, parfemčiće i šešire…

Ruku na srce, nemam pojma kako je bilo na Mikser festivalu i ostaje mi samo da verujem „Gloriji“, u kojoj piše da je bilo baš uzbudljivo i zanimljivo. No, ako je suditi po stajlingu domaćice Maje Lalić, rekla bih da je zapravo bilo smrtno dosadno. Pobogu Maja, pa izgledaš kao neka tetka!


Ne znam šta joj se desilo, da li su nedostatak slobodnog vremena i mnoštvo obaveza uzeli svoj danak, tek na gospođi Lalić je sve – od frizure, preko bluze, pa do suknje na kojoj je i stidljivi šlic dobio jednu sasvim novu dimenziju i izgleda više kao BAD ACCIDENT,a ne kao modni detalj – apsolutni smor. Tako skockana, Maja bi eventualno mogla da bude manekenka za anatomsku borosana/obuću ili novi model steznika. Dobar provod i zabavu meni ne bi mogla da proda. Nema šanse.


Za razliku od nje, Branka eks Nevistić Grujić, koja je sa suprugom Branislavom, bila deo ovog ludog provoda, u ovom „Maču Pikču/peruanskom izdanju izgleda kao da slobodnog vremena ima napretek. Vidi se na njoj da se u braku dobro živi, ima se vremena za frizera, pedikir, manikir, kozmetičara, uklapanje boja… Možda ne bi bilo loše da sledeći put, umesto da troši vreme na traženje šešira koji joj je ovom prilikom bio potpuno suvišan, prekontroliše kako joj se suprug doterao. Čini se da njemu posao sa uklapanjem boja i dezena baš nije jača strana, te ne bi bilo loše da Branka tu ubaci potrebnu dozu glamura., nešto kao touch of class, za koji je ona ipak stručnija…

A za sada već uobičajnu reakciju u narodu poznatu i kao TRANSFER BLAMA ovih dana pobrinule su se dve koleginice/pevačice – Milica Pavlović i nešto u svakom smislu iskusnija Dara Bubamara.


Milica je tako na jednom od svojih nastupa, osim vokalnih, pokazala i sve svoje ostale adute. Koliko god da sam se trudila, do kraja mi nije baš najjasnije šta je ova mlada dama uopšte imala na sebi pre nego što su se stvari otele kontroli. Rekla bih da je u pitanju neka lame haljinica, koja se (slutim sa debelom namerom) raspala već pri prvom zamahu kukovima. A onda je Milica uradila sve što je bilo potrebno kako ništa, uključujući i donji veš, ne bi ostalo na svom prvobitnom mestu. Rezultat – nešto kao razmazani blam i neprijatnost. Milice, sledeći put smisli neku bolju foru kako da nam svima pokažeš da si fit i u formi.

“Probleme“ sa garderobom na nastupu imala je i Dara Bubamara, kojoj se desilo nešto još neprijatnije. Naime, njen je (standardno dva broja manji) kostim jednostavno pukao po sredini. Ako mene pitate, Dari bi nakon ovog modnog peha konačno trebalo da pukne pred očima da je krajnje vreme da prestane da se blamira i da za početak krene da kupuje garderobu u odgovarajućoj veličini. Što se nje tiče, verovatno je sve bilo cool, extra i vrh… Do sledećeg pucanja, ako je kojim slučajem nešto preostalo.

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.