MOŽETE IH IZVODITI KOD KUĆE: Pet vežbi će oblikovati i stanjiti vaš struk

Građa poput peščanog sata i uzak struk su osobine ženstvene figure koje izluđuju muškarce. Vi možda ne želite da poboljšate izgled tog dela tela zbog nekog muškarca, već isključivo zbog sebe i svog zadovoljstva.

Moramo vam odmah reći da nema potrebe za odlaskom u teretanu, jer tanji struk možete imati uz vežbe koje možete raditi kod kuće. Naravno, za rezultat je potrebna upornost, ali i bolja ishrana, pa treba da poradite i na tome.

Ceo trening se sastoji od pet vežbi koje ukupno traju 15 minuta. Dovoljno je da ih radite svakodnevno mesec dana i prvi rezultati će se videti.

Prva vežba

Lezite na leđa sa rukama ispruženim pored tela. Ispravite noge i spojite ih, pa polako počnite da ih dižete prema glavi. Telo i noge bi trebalo da naprave ugao od 45 stepeni. Potrudite se da vam ramena, ruke i glava budu na podu jer njih ne treba da dižete dok podižete noge. Lagano okrećite kičmu, naginjući noge ka desnoj strani, dok ne osetite da vam mišići sa strane stomaka rade. Noge moraju biti skupljene. Noge vratite na centar, ali ih ne spuštajte. Nagnite ih na levu stranu. Nastavite da ih pomerate sa desne na levu stranu. Radite tri seta po 10 puta, zadržavajući se na svakoj strani po 2 sekunde.

Druga vežba

Sedite na pod ili podlogu za vežbanje sa ispravljenim leđima. Noge blago raširite, tako da budu šire od ramena. Ruke ispružite pored sebe u visini ramena. Ramena rotirajte za 90 stepeni i pokušajte da dodirnete levu nogu sa desnom rukom. Vratite se u početnu poziciju i ponovite vežbu sa drugom rukom i nogom. Uradite 30 savijanja sa svake strane i vodite računa da su vam tokom vežbe leđa ispravljena.

Treća vežba

Za ovu vežbu će vam biti potrebno zvono ili klasični tegovi. Teg držite sa obe ruke. Sedite na pod, savijte kolena i stopala držite ravno na podu. Nagnite se unazad, tako da ugao između torza i nogu bude 45 stepeni. Ruke držite ispred sebe u visini grudi. Rotirajte se u desnu stranu. Samo torzo treba da se rotira! Vratite se u početnu poziciju, pa se rotirajte u levu stranu, najviše što možete. Vežbu ponovite 30 za svaku stranu.

Četvrta vežba

Sedite na jedan kuk, sa nogama blago savijenim sa strane. Zatežući butine i stomačne mišiće, podignite kuk sa podloge, istovremeno podižući ruku preko glave. Listovi treba da budu nisko od poda. Izbrojte do 8. Uradite po 15 podizanja sa svake strane. (ukupno 30)

Peta vežba

Lezite na stomak sa spojenim butinama. Ruke ispravite ispred sebe, a noge iza. Podignite ruke, grudi i glavu i držite se u tom položaju. Naizmenično podižite/spuštajte desnu ruku i levu nogu i levu ruku i desnu nogu, ne spuštajući ih na pod. Uradite 10 setova, svaki put brojeći do 20. Napravite pauzu od 10 sekundi između svakog seta.

Izvor: Ženski Magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još