54

Moto skup u Svilajncu

MK Kraljevi Slobode iz Svilajnca poziva sve ljubitelje motora i dobre zabave, da dođu na skup koji će se održati 12, 13 i 14. avgusta 2011. godine u Sviladjncu na gradskom silosu (na putu za Crkvenac).

Homoljski motivi

Ispirajte zlato na obali Peka i jedite homoljski sir i med. Smotra "Homoljski motivi" čiji je cilj predstavljanje turističke ponude i negovanje kulture i tradicije ovog kraja održava se u Kučevu od 22. do 28. avgusta.

Zetovijada u Prijepolju

Na keju Lima u Prijepolju u subotu, 6. avgusta, tašte su na potezu - sedmi put bira se najbolji zet. Uz takmičenje u pripremanju riblje čorbe i pesmu u ovogodišnjem takmičenju učestvuje 12 kandidata.

Maj 2011.

Disovo proleće, Serbia Open, dani Ćuprije, Trenchtown festival, Prvomajski uranak, Jorgovan fest, Izložba pasa...

Kosidba na Rajcu

U nameri da ožive već skoro zaboravljenu veštinu ručne kosidbe na planini Rajac kod Ljiga biće od 15. do 17. jula održana 39. kosidba. Prvi put na Rajac dolaze kosci iz Austrije, Slovačke,Norveške i Danske.

Žitište obara Ginisov rekord

U Žitišu kod Zrenjanina mogao bi da uskoro bude oboren Ginisov rekord. Mešatani Žitišta pripremiće na Čikn festu omlet od 1.005 jaja.

Čobanski dani

Narodne pese i igare, izložba radova domaće radinosti, izbor najlepše čobanice, takmičenje u spremanju narodnih jela, samo su deo ovogidišnjih Čobanskih dana koji se od 8. do 10 jula održavaju u Kosjeriću.

Drinska regata od 1. do 3. jula

Regata "Drina je samo jedna", sedma po redu, biće održana od 1. do 3. jula na ovoj reci, od Malog Zvornika do Gornje Koviljače.